Remo Ronkainen Rehellistä puhetta

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 55 min 36 s sitten

Yksi kysymys leviää Euroopassa: Mitä Britannia oikein haluaa?

1 tunti 48 min ago

Euroopassa ihmetellään nyt, mitä Britannian parlamentti haluaa brexitiltään. Tiistain äänestyksessä selvisi, mitä brittipäättäjät eivät halua: pääministeri Theresa Mayn neuvottelemaa brexit-sopimusta. Kaikki muu onkin auki.

Erkki Tuomioja avasi 10 000€:n vedon – ”En voi olla Tiitisen listalla”

1 tunti 58 min ago

Entinen ulkoministeri ja sdp:n pitkäaikainen kansanedustaja Erkki Tuomioja on valmis lyömään 10 000 euroa vetoa siitä, että hän ei ole niin sanotulla Tiitisen listalla. Tuomioja kertoo, että vedon taustalla on hänen kyllästymisensä toistuviin nimettömästi ja nimellä esitettyihin syytöksiin, että hän olisi listalla.

”Tämä on härskiä tämä maailma. Netissä sekä nimellä että nimettömänä esitetään mitä mielikuvituksellisempia syytöksiä”, Tuomioja toteaa.

EU:n brexit-neuvottelija valmis jatkoneuvotteluihin, Manfred Weber eri mieltä

2 tuntia 26 min ago

Michel Barnierin mukaan Britannian kanssa voitaisiin neuvotella uudelleen, jos maa on valmis uusiin kompromisseihin. EU-parlamentin suurimman ryhmän johtaja Manfred Weber taas ei näe sijaa uusille neuvotteluille.

Euroopan unioni on valmis neuvottelemaan Britannian kanssa uudesta erosopimuksesta unionista, jos Britannian hallitus pystyy tarkastelemaan uudelleen aiemmin ehdottomina pitämiään vaatimuksia. Näin arvioi EU:n pääneuvottelijana brexit-neuvotteluissa toiminut Michel Barnier uutistoimisto Reutersin mukaan.

Lauri Markkasen seura karmeassa tappioputkessa

2 tuntia 29 min ago

Lauri Markkasen edustama Chicago Bulls on hätää kärsimässä. Joukkue kärsi kahdeksannen peräkkäisen tappionsa koripallon NBA-liigassa tiistaina. Edelleen ilman nivusvaivaista LeBron Jamesia pelannut Los Angeles Lakers löi Chicagon kotonaan 107-100.

Markkanen heitti 17 pistettä. Suomalaistähti kirjautti tililleen myös kolme levypalloa, yhden blokin ja yhden riiston.

Markkanen laittoi 14 pelitilanneyrityksestään kuusi sisään. Kahdeksasta kolmosesta upposi kolme. Hän oli onnistunut neljässä edellisessä ottelussa yhteensä kahdessa kolmen pisteen heitossa.

Ex-diplomaatti: Brexit-sekoilu ei ole enää Britannian sisäinen asia – ”EU:n tutkittava kansanäänestyksen mitätöimistä”

3 tuntia 22 min ago

Entinen diplomaatti ja historioitsija Jukka Seppinen toivoo Euroopan pääsevän nopeasti eroon ”brittien brexit-sekoilusta”.

”Britannia jättää lopullisesti EU:n sisämarkkinat – myrkkyä 15 000 suomalaisyritykselle”

4 tuntia 16 min ago

Britannian parlamentin päätös hylätä pääministeri Theresa Mayn brexit-sopimus vaikeuttaa merkittävästi suomalaisyritysten sopeutumista Britannian eroon Euroopan unionista, arvioi Keskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden johtaja johtaja Timo Vuori.

Donald Tuskilta vihjaus briteille: ”Jos sopimus on mahdoton eikä kukaan halua sopimuksetonta eroa niin…”

5 tuntia 11 min ago

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker otti tiistaina illalla pahoitellen vastaan brexit-äänestyksen tuloksen Britannian parlamentissa.

”Riski Britannian hallitsemattomasta EU-erosta on kasvanut illan äänestyksellä”, hän kommentoi.

Junckerin mukaan nyt kaadettu erosopimus oli ainoa tapa varmistaa Britannian hallittu ero EU:sta.

Brexit: Historiallisen tappion kärsinyt May saanee jatkaa – miten umpisolmu aukeaa?

5 tuntia 31 min ago

Britannian konservatiivien kapinalliset ja tukipuolue DUP aikovat palata ruotuun ja tukea hallitusta keskiviikkoillan luottamuslauseäänestyksessä.

Britannian pääministeri Theresa May teki historiaa tiistai-iltana, kun hän hävisi parlamentissa ennätyksellisellä 230 äänellä äänestyksen brexit-sopimusluonnoksesta. Tappion jälkeen poikkeuksellista oli, ettei hän eronnut vaan ilmaisi olevansa valmis luottamuslauseäänestykseen.

Nuorten Leijonien maailmanmestari palasi NHL:ään: "Kyllä tämä on hienoa elämää"

15.1.2019 22:15

Jääkiekkoilija Henri Jokiharju kulkee rohkeasti omaa polkuaan. Päättäväisyys kantaa hedelmää: puolustaja on 19-vuotiaana jo maailmanmestari ja vakiopelaaja NHL:ssä.

Jokiharju todistaa osaltaan, että suomalaispelaajan tie NHL:ään voi aueta ilman kokemusta kotimaisesta Liigasta. Saman reitin on kulkenut muun muassa Olli Määttä, kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja.

Vaikka Jokiharjulla oli Tapparan kanssa liigasopimus, hän teki rohkean päätöksen ja lähti juniorisarja WHL:ään kolme vuotta sitten.

HIFK:n valmentaja yllättyi joukkueensa sijoituksesta

15.1.2019 22:09

Helsingin IFK tarjosi tiistaina päävalmentajalleen Ari-Pekka Selinille mieluisan juhlaottelun jääkiekon SM-liigassa. HIFK kaatoi KalPan voittomaalikilpailun jälkeen 2-1-lukemin ja nousi pitkästä aikaa kuuden parhaan joukkoon sarjassa.
Selin oli ottelun jälkeen tunteikkaassa tilassa.

Petteri Orpo toppuuttelee sinisten uhoa – ”Paljon on kaikenlaisia esityksiä ilmassa”

15.1.2019 19:27

Hallituspuolue kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo toppuuttelee hallituskumppani sinisten esitystä koskien seksuaalirikollisia ja YK:n pakolaissopimusta.

Siniset ehdotti tänään YK:n pakolaissopimuksen tulkitsemista uudelleen ja perustuslain muuttamista siten, että törkeästä seksuaalirikoksesta tuomitun voisi karkottaa, vaikka lähtömaan turvallisuustilanne ei sitä muuten sallisi.

Petteri Orpon mieli muuttui: On nyt valmis lisäbudjettiin epäiltyjen seksuaalirikostapausten takia

15.1.2019 18:21

Hallitus pohtii, voisiko se antaa vielä ennen eduskuntavaaleja lisätalousarvion eli lisäbudjetin. Siinä voitaisiin antaa määrärahoja Ouluun sekä poliisille lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten ennaltaehkäisyyn ja torjuntaan, pyörittelee valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok).

”Alun perin olin ajatellut, että tämä hallitus ei enää tee lisätalousarviota, vaan koko tämän vuoden lisätalousvara olisi jäänyt seuraavan hallituksen käyttöön. Mutta tämä on semmoinen asia, että se lisätalousarvio voidaan tehdä”, Orpo toteaa Uudelle Suomelle.

Kd:n puoluesihteeri joutui sairaalaan: ”Sairaus etenee puuduttaen kehoa – Kaikki muuttui yhdessä päivässä”

15.1.2019 18:05

Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä kertoo blogissaan sairastuneensa harvinaiseen tulehdukseen. Maanselkä kertoo, että hänen diagnoosinaan on ”määrittelemätön aivotulehdus” tai monijuurihermotulehdus, jota kutsutaan Guillain-Barren oireyhtymäksi.

Näkökulma: Koko eduskunnalta kaksi väkevää linjausta – ja yksi heikko lenkki

15.1.2019 17:43

Eduskuntapuolueiden ryhmäjohtajat antoivat tiistaina kolme konkreettista linjausta, joilla halutaan kiristää seksuaalirikosten rangaistuksia ja vastata kansalaisten huoleen Oulussa ja Helsingissä ilmenneistä lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Oulun poliisi julkaisi tilaston seksuaalirikosilmoituksista – perustelee poikkeuksellista tiedottamista

15.1.2019 17:08

Oulun poliisi kokoaa tiedotteessaan yhteen tämänhetkistä tilannetta Oulun seksuaalirikostapausten tutkinnassa. Lisäksi poliisi julkaisi samassa yhteydessä tilaston viime vuosilta koskien poliisille ilmoitettujen raiskausten ja lapsen seksuaalisten hyväksikäyttöjen määriä Oulun poliisin alueella. Tilasto koskee poliisille tulleita ilmoituksia, ei ratkaistuja tapauksia.

Helsingin seksuaalirikosepäily: Tapauksessa yhteensä 4 rikosnimikettä

15.1.2019 16:52

Itä-Helsingin seksuaalirikosepäilyssä on kaikkiaan neljä rikosnimikettä, tiedottaa Helsingin käräjäoikeus.

Tapauksessa rikosnimikkeet ovat törkeä raiskaus, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, pahoinpitely ja huumausainerikos.

Helsingin käräjäoikeus käsittelee huomenna keskiviikkona epäillyn vangitsemisasiaa. Kyse on siitä, saako epäiltyä pitää edelleen vangittuna.

Ministeri Mykkänen: Poliisille lisää rahaa? – Asia esillä hallituksessa vielä tällä viikolla

15.1.2019 16:37

Hallitus pohtii vielä tämän viikon aikana, voidaanko poliisille myöntää vielä lisärahoitusta ilmi tulleiden seksuaalirikosten tutkinnan turvaamiseksi.

”Se on yksi asia, jota nyt valmistellaan ja mietitään, onko sille riittävät mahdollisuudet. Se on tietysti valtiovarainministeriövetoinen asia ja pääministerilläkin on siihen sanansa sanottavana”, sanoo poliisitoiminnasta vastaava sisäministeri Kai Mykkänen (kok).

Nyt tuli koko eduskunnan linjaus – Nämä 3 lakia runnotaan läpi seksuaalirikosten takia

15.1.2019 15:54

Suurimman eduskuntapuolueen, pääministeripuolue keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen ilmoitti tänään tiistaina eduskunnassa eduskuntapuolueiden yhteisestä tahdosta koskien seksuaalirikosten ehkäisemistä ja niistä rankaisemista.

Sekä hallitus- että oppositiopuolueet ovat Kaikkosen mukaan valmiit edistämään kolmea hallituksen lakiesitystä, jotka on jo annettu eduskunnalle.

Nämä lakiesitykset ovat HE 212, HE 242 ja HE 272.

”Nyt pikkaisen jäitä hattuun” – Oikeusministeri Häkkäseltä tyrmäys pakolaissopimukseen puuttumiselle

15.1.2019 15:39

Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok) ei lämpene hallituskumppani Sinisen tulevaisuuden ehdotukselle pakolaissopimukseen puuttumisesta.

Sauli Niinistön ”jäätävät sanat” nousivat nyt esiin – Siniset valmis puuttumaan pakolaissopimukseen

15.1.2019 14:55

Hallituspuolue Sininen tulevaisuus on valmis tulkitsemaan uudelleen pakolaissopimusta törkeistä seksuaalirikoksista tuomittujen kohdalla. Asiasta kertoi puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo tänään eduskunnassa tiedotustilaisuudessa.

Kyse on toimista, joilla poliitikot haluavat vastata Oulun ja Helsingin seksuaalirikostapauksiin.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat