Remo Ronkainen Rehellistä puhetta

Sortuvatko Kokoomusnuoret vihervasemmistolaiseen huuteluun?

Kokoomusnuoret lähettivät eilen 6.7.2016 Kristillisdemokraattien puoluetoimistoon foliohattuja. Syynä oli heidän mukaansa KD:n kansanedustaja Antero Laukkasen lausunnot Opetushallituksen tasa-arvo oppaasta sekä Päivi Räsäsen kirjoittama kirja.

Ensinnäkin ihmettelen syvästi sitä, että Kokoomusnuoret eivät ole viitsineet ennen foliohattujen lähettämistä lukea Antero Laukkasen kantelua. Itse kantelussa ei esiinny useita Ylen toimittajan mainitsemia asioita. Laukkanen ei ole todennut kantelussaan, että "transihmisistä kertominen nähdään tasa-arvorikkomuksena” tai ”opettajan oma seksuaalinen suuntautuneisuus vaikuttaa oppilaisiin haitallisesti”, tai ”opas johtaa lasten seksuaaliseen häirintään”. Nämä ovat kaikki toimittajan omaa tulkintaa kantelusta.

Olen itse sitä mieltä, että kantelussa on erikoisia kohtia, joiden tarkoitusta en ymmärrä. Kantelun muoto oli siis harkitsematon. Silti odottaisin Kokoomusnuorilta parempaa sisälukutaitoa ja lähteisiin tutustumista.

Toiseksi Kokoomusnuorissa kummastusta on herättänyt kirja, jonka kansanedustaja Päivi Räsänen on kirjoittanut yhdessä miehensä kanssa. Kirja ei ole puoluepoliittinen, vaan kirkkopoliittinen kannanotto. Toki kansanedustajillakin on uskonnovapauslakiin pohjautuen oikeus ilmaista uskonnollisia mielipiteitään. Kristillisdemokraatit eivät ole kuitenkaan kirjan kirjoittamisen takana. Siksi on erikoista, että syyttävä sormi osoittaa Kristillisdemokraatteja kohtaan.

Riippumatta siitä, mitä mieltä itse kukin on Laukkasen kantelun tai Räsästen kirjoittaman kirjan sisällöstä, on erikoista etteivät Kokoomusnuoret ole a) lukeneet kantelun sisältöä tai b) ymmärtäneet uskonnonvapauslain periaatteita. 

Tämänkaltaista huutelua tai populismia ei ole tunnetusti tullut Kokoomusnuorten suunnalta, ennemminkin poliittisesta vihervasemmistosta. Tällä kertaa Kokoomusnuoret ovat kuitenkin syyllistyneet huuteluun, joka ihmetyttää suuresti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jyrisoria kuva
Jyri Soria

Kokoomusnuorten kohdalla on tapahtunut sama, mitä PS Nuorten tapauksessa: uudet puheenjohtajat eivät todellakaan todellakaan ole edeltäjiensä tasolla.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Mennään kohta kohdalta

"transihmisistä kertominen nähdään tasa-arvorikkomuksena"

Laukkanen kirjoittaa kantelussaan

"Lapsi ei voi kuulua sukupuolivähemmistöön. Lapsen seksuaalinen kehitys on vielä erittäin keskeneräistä. Valtion laitoksen opas ei voi levittää sellaista käsitystä, että lapsi voisi jo kuulua sukupuolivähemmistöön ja olla seksuaalisesti kypsä."

Tasa-arvo-opas on suunniteltu muillekin kuin lapsille. Se on suunniteltu perusopetukseen, jossa oppilaita on yleisesti 16-ikävuoteen asti. Näin ollen voidaan aivan hyvin todeta, että on olemassa tilanteita, joissa oppilas perusopetuksessa voi olla sukupuolivähemmistössä. Lisäksi Laukkanen tässä kohtaa sekoittaa tehokkaasti seksuaalisuuden ja sukupuolen, jotka eivät tietenkään ole toistensa synonyymeja. Samaan Laukkanen toki syyllistyy useasti kantelunsa aikana.

Lisäksi ylimääräisenä pointtina Laukkanen ylipäänsä vetoaa tässä kohtaa tasa-arvolakiin, jossa erikseen on perusopetus eritelty pois lain syrjinnän osalta. Näin ollen koko kantelun pohja menee jo siinä kohtaa pois. Laki kun on suunniteltu oppilaitoksille ja työpaikoille eikä koske perusopetusta.

Seuraava kohta

"opettajan oma seksuaalinen suuntautuneisuus vaikuttaa oppilaisiin haitallisesti"

Kantelussa sanotaan

"Aikuisen havainto ja käsitykset lapsen sukupuolisesta kehityksestä voivat olla täysin vääriä ja niitä voivat ohjata aikuisen oma seksuaalinen suuntautuneisuus ja kokemukset. Yksityiskohtainen sukupuolivähemmistöjen luokittelu ja seksuaalisen suuntauksen arviointi on aikuisten maailmaa ja kuuluu tiettyjen eturyhmien agendaan, ei lasten maailmaan."

Tässä kohtaa tehdään aivan selväksi, miten Laukkasen mielestä yhdistyy lapsen sukupuolisesta kehityksestä nähtävä väärä käsitys siihen, mikä on aikuisen oma seksuaalinen suuntautuneisuus. Tämä kappale on kaikessa röyhkeydessään ihan äärimmäisen loukkaava joka ikistä heteroa, homoa, biseksuaalia, aseksuaalia tai ketä tahansa muuta opettajaa kohtaan. Laukkanen vetää tässä suoran yhteyden siihen, että opettajat toisivat esille omaa seksuaalisuuttaan koulussa tietoisesti tai yrittäisivät ajaa jonkinlaista seksuaalista agendaa. Se on loukkaavaa, typerää ja epä-älyllistä. Se on ihan vaan tyhmää.

”opas johtaa lasten seksuaaliseen häirintään”

Kantelussa lukee

"Oppaan suositukset ovat omiaan johtamaan siihen, että opettaja tai muu kouluhenkilökuntaan kuuluva saattaa niitä noudattaessaan syyllistyä lapsen seksuaaliseen tai sukupuoliseen häirintään."

Tämä on siis Laukkasen tulkinta oppaasta. Se tarkoittaa mielestäni varsin suoraan, että hän kokee opasta noudatettaessa syyllistyttävän seksuaaliseen häirintään. Tuskin muuten olisi asiaa kanteluun laittanut.

Minä ainakin näen kantelussa varsin hyvin saman kuin Ylen toimittaja, Kokoomusnuoret ja moni muu.

Ai niin, minähän olen vihreä huutelija, vaikken vassari millään muotoa olekaan. Miksipä siis ottamaan vakavasti, kun voi lyödä sillä hyveydellä päähän.

Helvetin loukkaava kantelu. Helvetin typerää oikeuskanslerin ajan väärinkäyttöä ja helvetin typerää erinäisiltä tahoilta itkeä uskonnonvapaudesta, joka ei suojaa kritiikiltä tai edes pilkalta millään tavalla.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Ilmeisesti ihmisarvon tunnustamisen ja loukkaamisen raja kulkee kokoomuksen ja kd:n välissä. Onneksi Kd katoaa pikkuhiljaa poliittiselta kartalta.

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen

Onneksi Kokoomuksen ja KD:n välissä on selkeä arvopoliittinen raja. Arvoliberaaleja Kokoomusnuoria ja vihervasemmistoa on taas vaikea erottaa toisistaan...rautakangellakaan.

Toimituksen poiminnat