Remo Ronkainen Rehellistä puhetta

Immosen kirjoitukset eivät edusta KD Nuorten näkemyksiä

Maanantaina 27.7 useat nuorisojärjestöt julkaisivat kannanoton, jossa vaaditaan ”perussuomalaisten johtoa reagoimaan puolueen kansanedustajan Olli Immosen Facebook-päivitykseen, jossa Immonen lietsoo vihaa.” KD Nuoret ja Kokoomusnuoret jättäytyivät pois kannanotosta. Nyt sosiaalisessa mediassa on noussut keskustelua siitä, hyväksyykö KD Nuoret Immosen puheet ja onko KD Nuoret tosiasiassa Immosen vihaa lietsovien puheiden takana.

Nuorisojärjestön puheenjohtajana totean, että KD Nuoret eivät jaa Immosen viestin sisältöä. Immosen olisi ollut syytä tarkentaa kirjoituksensa sisältöä, sillä nyt teksti voidaan ymmärtää monitulkintaisesti, myös vihanlietsontana. KD Nuoret haluavat toimia avoimen ja keskustelevan yhteiskunnan puolesta, jossa kaikille ihmisille on tilaa. Meillä oli kuitenkin syymme jättäytyä yhteisen kannanoton ulkopuolelle.

On selvää, että Immosen kirjoitukset ovat herättäneet perusteltua kritiikkiä ja ihmettelyä yli puoluerajojen. Samalla on kuitenkin tiedostettava, että toisessakin laidassa yritetään provosoida ja luoda turhaa vastakkainasettelua, joita erilaiset kannanotot voivat luoda.

On lisäksi erikoista luoda diskurssi, jossa ”ollaan joko puolella tai sitten vastaan.” Keskustelussa on haluttu luoda mielikuva, että mikäli jokin taho ei allekirjoita jonkin julistuksen sisältöä, olet automaattisesti tätä julistusta vastaan. Tällainen mustavalkoinen retoriikka vain ruokkii monikulttuurisuuden vastaista ilmapiiriä.

Lisäksi on erikoista, että Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja antaa ymmärtää, että KD Nuoret ovat Immoselle esitettyjä sanktioita vastaan. Kannanotosta poisjääminen ei tarkoita, että olisimme eri mieltä yhteisen kannanoton sisällöstä. 

KD Nuorten mielestä on tärkeää, että yhteiskunta mahdollistaa mielipiteen ilmaisun vapautta ja ylläpitää rakenteita, jossa erilaiset mielipiteet voivat keskustella toistensa kanssa kuitenkaan kenenkään ihmisarvoa loukkaamatta.

Neljä vuotta sitten lähetettyämme osanottomme Utøyan tapahtumista sisarjärjestöllemme KrFU:lle, saimme vastauksena puheenjohtaja Elisabeth Lølandilta kirjeen, jossa hän kiitti huomiostamme lainaamalla muun muassa Norjan kuningas Haraldin muistojuhlassa pitämää puhetta:

"Uskon vakaasti, että vapaus on pelkoa vahvempi. Uskon vakaasti avoimeen norjalaiseen (suomalaiseen) demokratiaan ja yhteiskuntaan. Uskon vakaasti, että voimme ylläpitää kykyämme elää vapaasti ja turvallisesti omassa maassamme."

Voin vakain mielin allekirjoittaa kuningas Haraldin ajatukset myös suomalaisen yhteiskunnan osalta. Meidän on ponnisteltava yhteiskuntamme perustan ja demokraattisten arvojen säilymisen eteen, jotta voimme jatkossakin elää vapaassa, monikulttuurisessa ja turvallisessa Suomessa. 

 

Remo Ronkainen

Kristillisdemokraattisten Nuorten puheenjohtaja

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän AkiRuotsala kuva
Aki Ruotsala

Hyvä kirjoitus Remo. Kun sanan säilät suihkivat nyt puolesta ja vastaan somen aalloilla on hienoa nähdä, että osalla porukasta riittää malttia ja pää pysyy kylmänä.

Lähinnä tuo: "olet joko meidän puolellamme tai meitä vastaan" tuo mieleeni lähinnä G.W.Bushin terrorismin vastaisen sodanjulistuksen ja nyt samaa retoriikkaa viljelevät veljet ja sisaret vasemmalla. Huh huh..

Anne Lindell

Olli Immosen facebook-postaus eilen 27.7. -15 (suora lainaus facebookista):” Päätimme tänään rakkaan vaimoni kanssa lähteä kohti eteläisen pallonpuoliskon lämpöä nauttimaan elämästä ja yhdessäolosta vielä kun eduskunnan istuntotaukoakin (joka on muuten nykyisellään mielestäni aivan liian pitkä) on noin kuukauden verran jäljellä. On mukavaa päästä rentoutumaan, nautiskelemaan elämästä ja ennen kaikkea viettämään rauhassa aikaa elämäni valon kanssa. Muistakaa ystäväni pitää huolta toisistanne ja rakastaa lähimmäisiänne.”. …889 tykkäystä, 128 kommenttia (28.7. klo. 17:30) – luin suurimman osan kommenteista ... kaikki kannustavia ... kritiikiä ei löytynyt. ... Tässä Olli Immosen tämänpäiväine postaus blogissaan ”Myrsky vesilasissa” - - - > http://e-aho-muutablog.blogspot.fi/2015/07/kansane...

Petteri Hiienkoski

Ollaan oltu oppositiossa jo niin kauan että meillä krideilläkin jäät alkavat jo hatuissa olla sulana. http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Remo, kenen ihmisarvoa Immosen kirjoitus loukkasi, sinunko ?

Loukkasiko "Keltainen naakka " harmaita naakkoja ?

Toimituksen poiminnat