Remo Ronkainen Rehellistä puhetta

PS-nuorten pilapiirroskilpailu lisää vastakkainasettelua, ei sananvapautta

Viimeaikaiset ranskalaiseen Charlie Hebdo-satiirilehteen kohdistuneet väkivallanteot puhuttavat myös kotimaassa. Perussuomalaisten nuorten lehti järjestää kilpailun "sananvapauden puolesta” ja haastaa myös muita nuorisojärjestöjä julkaisemaan omia tai Charlie Hebdon pilapiirroksia. KD Nuorten puheenjohtajana en kuitenkaan lämpene tälle haasteelle emmekä ota haastetta vastaan.

Kristillisdemokraatteina uskomme siihen, että sananvapauden käyttäminen lyömäaseena muita vastaan on esimerkki siitä, miten perusoikeuksia voi käyttää kyseenalaisella tavalla. Pilapiirroskilpailu lisää vastakkainasettelua entisestään, kun todellisuudessa tarvittaisiin aitoa dialogia ja ymmärrystä puolin ja toisin.

On selvää, että jokaisella on oikeus sananvapauteen. Myös pilapiirroskilpailun järjestämisessä. Mielestäni sananvapautta tulisi käyttää muiden vapauksien, kuten uskonnonvapauden, puolustamiseen - ei niiden loukkaamiseen.

Pilapiirroskilpailu onkin ensisijaisesti mauton idea. Ranskan tapahtumien jälkeen emme kaipaa Suomessa minkäänlaista kansankiihotusta. Pelkästään yhteen uskontokuntaan kohdistettu vastakampanja ääriryhmittymien tekojen seurauksena ei edistä tilanteen rauhoittumista.

Osittain valtionrahoituksesta riippuvaisten poliittisten nuorisojärjestöjen järjestämisvastuu tällaisissa tempauksissa on arveluttavaa. PS-nuorten pilapiirroskilpailun voittajalle on luvattu 200 euron palkkio.

 

Remo Ronkainen

Suomen Kristillisdemokraattisten Nuorten puheenjohtaja

 

Teksti julkaistu 15.01.2015 KD Nuorten kannanottona.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Niko Sillanpää

Millä tavalla jokin pilapiirroskilpailu "loukkaa uskonnonvapautta"?

Käyttäjän remoronkainen kuva
Remo Ronkainen

Pointtini oli siinä, että sananvapautta voidaan käyttää myös kyseenalaisilla tavoilla.

Käyttäjän TiinaPalovuori kuva
Tiina Palovuori

Olen tästä ihan samaa mieltä - ja juuri se on sananvapauden tarkoitus.

Sananvapaudessa ei ole kyse siveellisyydestä, ystävällisyydestä tai järkevyydestä. Ne jäävät ihmisen oman itsesensuurin piiriin. Sananvapaudessa on kyse siitä, että minkään loukkaavankaan ajatuksen sanominen ei oikeuta väkivaltaisiin tai oikeudellisiin tekoihin sanojaa vastaan.

Pilapiirroskilpailu korostaa sananvapauden perimmäistä tarkoitusta - sellainen sananvapaus, joka sallii vain mukavat ja ystävälliset ulostulot, ei ole sananvapautta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #26

Tällä alustalla ei blogisti Tossavainen ole ollut pätkääkään esimerkillinen mitä tulee blogissaan vallitsevaan sananvapauteen. Hänhän on harjoittanut äärimmäistä poisto- ja bannauslinjaa. Varsinkin satiiriset repliikit ovat saaneet kylmää kyytiä. Tietysti ennätysbannaajalla on täysi oikeus tyyliinsä mutta mitään hyvää kuvaa persujen satiirinkestolyvystä hän ei anna.

Elijas Bijur

Asiallinen puheenvuoro, ei ketään vastaan, eikä kenenkään puolesta. Tällaisia me tarvitsemme, emme mitään kilpailuja tai ihan tahallisia ärsytyksiä. Vastuuta, vapautta - siitä se perempi Suomi lähtee!

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Mitä vapautta sinä kannatat kannattamalla itsesensuuria ja sensuuria ylipäätään? Jos kannattaisit vapautta pitäisi juuri kannattaa kaiken maailman kilpailuja.

Käyttäjän remoronkainen kuva
Remo Ronkainen

Kannatan ehdottomasti sananvapautta. Tämän takia totesin, että Ps Nuorilla on oikeus tottakai tällaiseen. Tietyt toimet vain edistävät paremmin sananvapautta, toiset taas vastakkainasettelua ja ärsytystä. Vapauden lisäksi tarvitaan vastuuta. Oliko tämä vastuullista toimintaa poliittiselta nuorisojärjestöltä?

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander Vastaus kommenttiin #16

Pahinta ja voimakkaita sensuuria on itsesensuuri, ja sinä juuri kannatat sitä.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt Vastaus kommenttiin #16

Tässä tapauksessa vastuu on kyllä täysin sen jihadistin käsissä, joka päättää pilakuvista loukkaantua.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #16

Onko mainitsemasi kilpailun säännöissä nimetty kohteeksi islam?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Pilkkaaminen ei ole 'murskaavaa ja älykästä kritiikkiä', jollaisena sitä joidenkin taholta koitetaan ylistää. Se on ihan pelkästään pilkkaamista, joka ei kuulu sivistyneeseen käytökseen.

Se, etten haistattele vastaantulijoita kaupungilla ei ole itsesensuuria.

Käyttäjän AlexKransman kuva
Alex Kransman Vastaus kommenttiin #20

Islam, kristinusko, tai mikä tahansa muu ideologia ei ole vastaantulija kaupungilla, vaan aineeton, oikeudeton idea. Sitä ei lähtökohtaisesti voi loukata, koska se ei ole henkilö. Sen sijaan ideoiden pilkkaaminen on kuulunut sivistyneeseen maailmaan jo pitkään.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #47

Lienet nähnyt näitä pilapiirroksia? Onko niissä kuvattuna idea? Ei ole, niissä on kuvattuna ihmisiä - ihmisiä jotka ovat ideologiansa takia kuvattuun yhdistettävissä. Kyllä niissä pilkataan HEITÄ, ei ideologiaa, joka ei edes lue lehtiä.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #20

Hannu Ala-Olla:
"Pilkkaaminen ei ole 'murskaavaa ja älykästä kritiikkiä', jollaisena sitä joidenkin taholta koitetaan ylistää. Se on ihan pelkästään pilkkaamista, joka ei kuulu sivistyneeseen käytökseen.

Se, etten haistattele vastaantulijoita kaupungilla ei ole itsesensuuria."

Islamissa on vain erilainen käsitys loukkaantumisesta. Islamin suurin loukkaaminen on islamista luopuminen. Kieltääko herra Ala-Olla uskonvapauden koska se on loukkauksista suurin?

Emme voi alkaa islamilaiseksi teokratiaksi eikä tänne ole pakko tulla jos länsimaiset arvomaailmamme loukkaa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #53

"Kieltääko herra Ala-Olla uskonvapauden koska se on loukkauksista suurin?"

Mitä ihmettä sinä höpiset? Mitä minä olen ollut kieltämässä? Oletko oikeasti sitä mieltä, että pilkanteko on länsimaista arvomaailmaa?

Kyllä minä sananvapauden ja pilkanteonvapaudenkin ymmärrän länsimaisuuteen kuuluvaksi, se ei silti tee sivistynyttä kaikesta mitä sananvapaudella tehdään. Ja loukkaavaa pilkanteko on aina, se on sitä myös länsimaisilla mittareilla - meillä sitä vain siedetään paremmin sananvapauden nimissä. Mutta toistan: se ei tee siitä sivistynyttä.

Että "älkää tulko tänne, jollette tykkää siitä että teemme pilaa teistä"? Ja tuotako pitäisi pitää sivistyneenä?

Kaikin mokomin, piirtäkööt mitä piirtävät. Sitä sananvapaus tarkoittaa, muttä älkää hemmetissä väittäkö sitä muuksi kuin pilkanteoksi.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #56

Hannu Ala-Olla:
"Mitä ihmettä sinä höpiset? Mitä minä olen ollut kieltämässä? Oletko oikeasti sitä mieltä, että pilkanteko on länsimaista arvomaailmaa?"

Esitin sinulle asiallisen kysymyksen, että islamin suurin loukkaus on islamista luopuminen, joten jos loukkaantuminen olisi este sananvapaudelle, niin olisitko valmis ulottamaan sitä islamin suurimpaan loukkaamiseen eli muslimeille uskonnonvapauden kieltämiseen?

Hannu Ala-Olla:
"Kyllä minä sananvapauden ja pilkanteonvapaudenkin ymmärrän länsimaisuuteen kuuluvaksi, se ei silti tee sivistynyttä kaikesta mitä sananvapaudella tehdään. Ja loukkaavaa pilkanteko on aina, se on sitä myös länsimaisilla mittareilla - meillä sitä vain siedetään paremmin sananvapauden nimissä. Mutta toistan: se ei tee siitä sivistynyttä."

Sisällön kanssa ei tarvitsekaan olla samaa mieltä kuten harvoin länsimaissa ollaan samaa mieltä oli kyse vaikka taiteesta. Jonkun osapuolen loukkaantuminen ei ole peruste rajoittaa sananvapautta.

Hannu Ala-Olla:
"Että "älkää tulko tänne, jollette tykkää siitä että teemme pilaa teistä"? Ja tuotako pitäisi pitää sivistyneenä?"

Esittämääni ei tarvitse väärentää. Kerroin ettemme voi alkaa elämään islamin sääntöjen mukaan eikä tänne ole mitään pakkoa tulla jos kokee länsimaisen arvomaailman loukkaavaksi. Jos vastaavasti minua loukkaa etten voi kävellä Saudi Arabiassa naisen kanssa käsikädessä, niin ei minulla ole pakkoa mennä sinne jos arvomaailma ei minua miellytä. Muslimimaissa tehdään paljon rankempaa pilaa esim. juutalaisista jos pidät tätä moraalisena jotenkin moraalisena mittarina. Palestiinan televisio-ohjelmissa lapset laulaa kuolemaa juutalaisille jne. Tämä on ihan kesyä tavaraa, että profeettaa piirretään.

Hannu Ala-Olla:
"Kaikin mokomin, piirtäkööt mitä piirtävät. Sitä sananvapaus tarkoittaa, muttä älkää hemmetissä väittäkö sitä muuksi kuin pilkanteoksi."

Tätä halusin juuri selvittää, että kuinka pitkälle siedät islamin loukkaamista ja missä kohdin alat pitämään länsimaisesta arvomaailmasta kiinni, vaikka se loukkaisi edelleenkin islamia, jonka piti puolestaan määritellä meidän valintoja halal/haram sääntöjä noudattamalla.

Islamin ollessa kilpaileva yhteiskuntajärjestelmä islamin pitäisi kestää kristinuskoa enemmän loukkantumista. Islamilaista lakia, ihmioikeuksia tai poliittista järjestelmää sekä näiden perusteita ei voi lähtökohtaisesti pitää koskemattomana arvostelun tai loukkaantumisen suhteen. Ihmisillä tulee olla oikeus sanoa, että islamilaisen lain määritelmä naisen asemasta on takapuolesta, vaikka se loukkaisi muslimeja. Islamilaisia arvoja tulee siis voida arvioida yhtä rankasti kuin vaikka Suomen lainsäädäntöä ja sen perusteita.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #67

"Esitin sinulle asiallisen kysymyksen, että islamin suurin loukkaus on islamista luopuminen, joten jos loukkaantuminen olisi este sananvapaudelle, niin olisitko valmis ulottamaan sitä islamin suurimpaan loukkaamiseen eli muslimeille uskonnonvapauden kieltämiseen?"

Niin, ja se oli täysi non-sequitur, joten ihmettelin sitä. En ymmärtänyt miten sait sen johdettua mistään mitä sanoin. En minä pitänyt näitä pilakuvia loukkaamisena sen takia, että islamissa on jonkinlainen kuvakielto vaan sen takia että niissä PILKATAAN muslimeja. Ei voinut jäädä epäselväksi. En ollut kuvien tekemistäkään kieltämässä, joten miten ihmeessä olisin kieltämässä uskonvapauden?

- - - -
"Islamilaisia arvoja tulee siis voida arvioida yhtä rankasti kuin vaikka Suomen lainsäädäntöä ja sen perusteita"

Kyllä. Olen tästä täysin samaa mieltä. En vain pidä pilkkaamista arvioimisena. Kuten jo sanoinkin.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Sananvapaus on eri asia kuin "veren kaivuu nenästä"...

Esimerkki: Manun kannattaja menee oman suosikkijoukkueen paita päällä Liverpooliin Anfildille "mie oon charlie" pinssi rinnuksissa fanikatsomon eteen.
Huutaa sananvapaudesta ja samalla kusee Liverpoolin pelipaidalle...

Millä todennäköisyydellä joku fanaatikko tulee katsomosta ja vetää turpaan?

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Uskonnollisen järjestön puheenjohtaja ei halua että jumalaa loukataan, ETUSIVU UUSIKSI!

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Pilapiirrokset voi nähdä myös siedätyshoitona. Länsimaissa nyt vain on vallalla sekulaarinen kulttuuri, joka sallii uskontojen ja muunkin jollekin pyhän asian arvostelun. Eikö siis länteen muuttavien pitäisi omaksua muuttokohdemaan arvot tai ainakin sietää niitä?

Pienen maan kansalaisina me ymmärrämme, että emme ryhdy muuttamaan sen maan arvoja ja tapoja, johon muutamme.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No sitähän he tekevätkin. Nämä veljekset vaan olivat terroristeja ja terrorismia on myös olemassa. Tavalliset musliiminuoret taas omaksuvat paljon siitä länsimaisesta kulttuurista jossa he elävät. Zizekillä on teoria että lännessä asuvat musliiminuoret kärsivät siitä että tuntevat länsikulttuurin ylivertaiseksi mikä aiheutta identtiteettiongelmia. Terroristiksi rupeaminen on itsensä pieksemistä tuikkaan islammiin koska lempeillä menetelmillä se ei heiltä onnistu. Hän kuuluttaa vasemmistopolitiikkaa lääkkeeksi ainakin otsikon mukaan. http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/slavoj-z...
Tavallaan feminismi on tehnyt lännestä voittoisan kulttuurien kilpailussa. Hyvin koulutetut naiset ovat parempia äitejä joten feminismistä on tullut elolutionäärinen kilpailuvaltti.
Siinä mielessä on paradoksaalista että voi olla että arvokonservatiiviset impivaaralaiset ja muut persut jotka jarruttavat naisten nousemista täysin miesten kanssa tasa-arvoiseen asemaan aiheuttavat lähentymistä islamin ja kristillisen maailman välillä ja sitä kautta helpottavat musliiminuorten sopeutumista. Taantunut länsi ei ole niin ylivertaitainen kilpailija. Voi olla että taantuneessa antifeministisessä lännessä musliimit sitten tuntevat jopa ylivertaisuutta koska ovat raittiita, järjestäytyneitä, kurinalaisia, siistinnäköisiä yms mikä on kova sana kehitysmaissa.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Myös feminismi ja muu naisten aseman tasa-arvoistaminen on muslimitaustaisille vaikea ongelma, koska heillä nainen on alistetussa asemassa.

Luin joitakin vuosia sitten ruotsalaisen länsimaalaistuneen maahanmuttajan kirjan Ajatussulttaani (Khemiri, Jonas Hassen, Ett öga rött). Siitä jäi mieleeni asetelma, että maahanmuuttajaisä, kioskiyrittäjä, oli sopeutunut ruotsalaiseen kulttuuriin, mutta poika alkoi kiinnostua juuristaan ja uskonnostaan.

Tämä esimerkki osoittaa haasteen, joka maahanmuuttajien kotoutuksessa yllättäen esiintyy: toinen polvi, joka on syntynyt uudessa kotimaassa, radikalisoituu vastoin odotuksia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #25

Se että poika alkaa kiinnostua juuristaan ja uskonnostaan ei välttämättä tarkoita radikalisoitumista. Jos hän kokee että se mitä hän löytää perehtyessään vanhempien uskontoon ei olekaan houkuttelevaa silloin hän (Zizekin mukaan) radikalisoituu. Jos ympäröivä länsimainen elämäntapa on houkuttelevampi hän joutuu turvautumaan erilaisiin asketiaoppeihin joista ei ole pitkä matka väkivaltaoppeihin.
Siis juuri persujen tapaiset liikkeet jotka omalla tavalla puhkovat ja rikkovat läntisiä myyttejä (taloudellisen laskusuhdanteen vauhdittamina) esim naisten tasa-arvosta ja suvaitsevaisuudesta tekevät paradoksaalisesti elämän helpommaksi näille toisen polven maahanmuuttajille. Esim persujen puheessa vilisee jatkuvasti "suomalaiset ovat niin tyhmiä...."-puhetta joka tekee sen että maassa asuvat ulkomaalaisnuoret voivat kokea että eivät olekaan huonoja lottoajia siinä että heillä on erilainen tausta kuin suurimmalla osalla suomalaisia.
Myös se että machokulttuuri uusoikeiston myötä on noussut voimakkaaksi poliittiseksi ilmiöksi tekee että maahanmuuttajien patriarkaaliset perinteet heidän omissa silmissään eivät enää ole yhtä häpeällisiä. Häpeä on se voima joka vie radikalisoitumiseen.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #31

"Se että poika alkaa kiinnostua juuristaan ja uskonnostaan ei välttämättä tarkoita radikalisoitumista. Jos hän kokee että se mitä hän löytää perehtyessään vanhempien uskontoon ei olekaan houkuttelevaa silloin hän (Zizekin mukaan) radikalisoituu."

Ei tietenkään välttämättä - tapauksiahan on mitä erilaisimpia. Kuitenkaan uppoutuminen isien uskontoon ei edesauta sopeutumista ympäröivään uuteen kulttuuriin, mikä on asian ydin. Esim. juutalaiset säilyttivät uskontonsa, mutta sopeutuivat silti vaikkapa suomalaiseen elämänmenoon.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Islamin leimaamisen ja leimautumisen ydin on, että vaikka nämä muutamat hihulit toimivatkin omin päin ja saavat, ainakin julkisuudessa, maltillisten muslimien tuomion, nuo maltilliset muslimit eivät TEE mitään terroritekojen estämiseksi. Päin vastoin, heille käytännössä poliisi on sika ja valtio alistaja, joita ei auteta terrorisminvastaisessa toiminnassa. On selvää, että ulkopuoliset, kohteet, silloin yhdistävät, "niputtavat", nuo ihmiset samaan ryhmään kuuluviksi.

Tilanne on aivan sama, kuin jos vaikkapa "Karjala vapaaksi kansanrintama" alkaisi ampua raketteja kohti Viipuria ja Pietaria, ja muut suomalaiset vain "tuomitsisivat" toiminnan "ääriliikkeenä", tekemättä asialle mitään.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #35

"Islamin leimaamisen ja leimautumisen ydin on, että vaikka nämä muutamat hihulit toimivatkin omin päin ja saavat, ainakin julkisuudessa, maltillisten muslimien tuomion, nuo maltilliset muslimit eivät TEE mitään terroritekojen estämiseksi. Päin vastoin, heille käytännössä poliisi on sika ja valtio alistaja, joita ei auteta terrorisminvastaisessa toiminnassa."

Aika vastahakoiselta näyttää maltillisten muslimien antama tuomio terrorismille, ja se vaikeuttaa ongelmaa.

Niinhän se muuten aina menee, että kun jostakin selvästi erottuvasta ryhmästä joku tekee rikoksen, koko ryhmä on vaarassa leimautua. Ihmiset yleistävät aika herkästi pyrkiessään ymmärtämään ympäristöään ja sen ilmiöitä.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #48

Juuri näin. Mutta kun muslimit ryhmänä nimenomaan EIVÄT ole selvästi erottuva ryhmä. Et voi kadulla päätellä vastaantulijasta, onko hän muslimi vai jotain muuta (pl. jotkut naiset). Oleellista on, että muslimit ryhmänä HALUAVAT erottautua. Yksi tämän erottautumisen puoli on nimenomaan "hiljainen hyväksyminen" terroriteoille ja virkavallan kokeminen viholliseksi niitä selvitettäessä ja ennaltaehkäistäessä.

Tilanne on aivan sama mm. esim. Ghazzassa tai Länsirannalla, ja tulokset näemme.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Slavoj Zizek on perinpohjaisesti fiksu mies, joten häntä kannattaa kuunnella. Tässä tapauksessa hänen havaintonsa voi erilaisella arvopohjalla lukea niinkin päin, että onnistuneen integraation ydin on siinä, että maahanmuuttajat luopuvat omasta kulttuuristaan ja omaksuvat kohdemaan kulttuurin. Miksi tämä ei käy?

Juhani Kahela

Islamin todelline uhka on Islamin uskoisten osuus maamme väestöstä kasvaa sellaisella vauhdilla, että vuosina 2150-2170 Suomi muuttuu islamistienemmistöiseksi valtioksi. En halua, että tyttäreni tytär joutuu kokemaan imusliminaisten kohtaloita. Kaikki keinot tämän kehitysteendin pysäyttämiseksi ovat hienoja juttuja. Vaikka pilapiirrokset.

P.S. Miksiköhän naisasialiikkeet ovat asiassa täysin hiljaa. Jalkavaimon roolia jätetään tuleville naissukupolveille.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Näin ateistina sanon, että pilapiirroskilpailut ovat ihan ok. Se olisi sopinut kuitenkin paremmin jonkun itsenäisen julkaisun puuhaksi. Perussuomalaisten nuorten tempauksena se ei toimi. Se ei toimi siksi, että Perussuomalaiset ovat purnanneet itse voimakkaasti heidän stereotyypittämistään ja pitäneet siitä kovaa puhinaa. Keulahahmona toimiva Tynkkynen on hyvin moralisoiva uskovainen, jota häiritsevät niin prostituoidut kuin stripparitkin. Perussuomalaiset nuoret ovat usein avautuneet närkästyneinä kaikenlaisesta arvostelusta.

PS ei myöskään omaa historiaa sarjakuvien ja karikatyyrien luojina. Piirrustuskilpailu ei ole uskonnoille yleisesti vinoileva vaan härnäämisen kohteena on erityisesti islam, mikä nykytapahtumien valossa viittaa siihen, että kilpailu voi loukata tavallista muslimia, jolla ei ole mitään osaa eikä arpaa siihen, että hänen uskontokuntansa nimissä tehdään terroritekoja.

Tynkkynen on blogissaan fantasioinut tulevansa ammutuksi. Se on huomion ja marttyrismin kalastelua vailla pohjaa. Ja nyt ikään kuin näytetään kuinka kehdataan. Se ei valitettavasti toimi millään tasolla, näin ateistinakin tulee vain paha maku suuhun.

Ilkka Huotari

"voi loukata"

Niin kauan, kun pelkkä profeetan kuvaaminen länsimaisessa mediassa loukkaa muslimeja, näitä pilapiirroksia pitää tehdä.

Mauton kilpailusta tulee vasta siinä vaiheessa, kun esitetään mauttomia pilapiirroksia.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Sinulta taisi mennä pointti ohitse. Uhriutujista kiusaajiksi, on se viesti, mitä tämä kisaisännyys tarjoaa. Tynkkynen ei voi sietää mitään kritiikkiä tai stereotyypittämistä, hän laati kokonaisen videon siitä, miten heillä on muutamia mamuja ja homoja riveissä, ja kaikkien piti sanoa sama repliikki: "Joka kerta kun sanot että persunuoret ovat rasisteja/homofoobisia yms. väität että vihaan itseäni"

Kuinka monta kertaa olemme saaneet lukea perusnuorten vuodatuksia siitä, miten he ovat jostain mielensä pahoittaneet? En nyt viitaa Simon Eloon, joka ei moista harrastanut, mutta moni muu kyllä, näkyvästi. Nämä ovat ihan vääriä ihmisiä pilailemaan toisten mielensäpahoittamisella sananvapauden nimissä. Mutta siitä vain, heidän itsensä mielestä tuo on juuri nyt tärkeää.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #50

Uhriutuminen voi tosiaankin olla perusteltua. Ei kyse ole kritiikin sietämisestä, vaan väärien mielikuvien luomisesta persuista - sitä ei siedetä.

Edit: väärien = todellisuutta luovasti muokattujen

Aaron Reed Vastaus kommenttiin #54

"Uhriutuminen voi tosiaankin olla perusteltua. Ei kyse ole kritiikin sietämisestä, vaan väärien mielikuvien luomisesta persuista - sitä ei siedetä.

Edit: väärien = todellisuutta luovasti muokattujen"

Eiköhän koko nuorpersujen pilkkaamiskilpailu ole juuri väärien mielikuvien luomiseen tarkoitettu. Kilpailun tarkoitus on ennen muuta halventaa ja kiusata pientä suomalaista vähemmistöä, muslimeja. Sananvapauden varjolla on kiva kiusata.

Agnostikkona minulla on avain sama, jos uskontoja ja uskovaisia pilkataan. Kaikki pyhät arvot vaan lokaan: Mannerheimista talvisodan veteraaneihin taikka muihin jeesuksiin ja muhametteihin. Ei mitään rajaa. Lokaan kaikki.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #59

"väärien mielikuvien luomiseen tarkoitettu"

Millä tavalla väärien? Eli siis virheellisten/valheellisten?

Jos meinaat, että pilapiirros saattaa yleistää/kärjistää, niin tottakai ne yleistävät ja kärjistävät vähän. Sen toivottavasti jokainen ymmärtää.

Riippuu tosin kuvasta.

"Kilpailun tarkoitus on ennen muuta halventaa ja kiusata pientä suomalaista vähemmistöä, muslimeja"

Tuskin se on suomalaisille muslimeille suunnattu?

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

Hyvä Remo Ronkainen. Nyt kun tässä kevään korvalla ilmoitat valmistuvasi teologian maisteriksi, onnittelen kovasti nuorta miestä. Se sisäinen palosi, joka mielipiteistäsi huokuu kanavoituu valitettavasti suvaitsemattomana mielensä pahoittajana turvallisesti vakiokuranheittokohteen perussuomalaisten alustalla.

Myös haaveesi olla jo pätevä opettaja ja pappi ansaitsee tarkempaa tarkastelua. Astut toki opintosi suorittaneena kelvolliseksi hakemaan pätevyyttä, alkaessasi harjoitella mahdollisen uuden, saamasi virkasi puitteissa sitä. Pätevyys tullee vahvistumaan vuosien ja vuosikymmenien harjoittelun myötä jos nöyryyttä vaan riittää.

Näitä persuista vakiomielensä pahoittajia voisi auttaa vetää Litjan roolimalliin kuuluva karvareuhka korville ja tunnustella Tuomas Kyrön mainioita maneereja laususkellen ja tunnustellen, miltä se tuntuu. Ehkä se auttaisi jotenkin joko sisäistämään roolimallia edes hieman sarkastisuuden kylkiäisenä ja lapsuudesta pitkin hampain irroittautuessa aikuisen elämän tulevissa kolhuissa.

Kaikkea hyvää nuorelle miehelle sanomisen vaikeissa sananvapauden suhmuroissa. ;-)

Markku Hongisto

Voi tätä naiviutta.Ei saa tehdä pilapiirroksia Islamista.Eipä juuri luulisi vahingoittavan ketään jos kritisoi tuota rakkauden uskontoa (sarkasmia).
Islamistit kun ovat kumminkin ottaneet oikeuden polkea maahan kaiken muun oli se kristinuskoa tai uskonnottomuutta.He voivat pilkata ja tarjota vääräuskoisen koiran kurkun katkomista ym.Jota hyvin tehokkaasti ovat toteuttaneetkin.
Nyt sitten pitäisi vielä tinkiä ilmaisunvapaudestakin.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Nämä kuvat tulivat esille Suomessa 1960-luvulla ja ovat edelleen esillä näyttelyissä, mm. Kiasmassa, jota yhteiskunta rahoittaa. Poliisi, kristinusko ja valtio saivat kukin osansa...
http://personal.inet.fi/palvelu/harro.koskinen/sik...
Sakotettiin.

Käyttäjän pekkakorvenniemi kuva
Pekka Korvenniemi

KANNATAN KYLLÄ SANANVAPAUTTA. Mutta silti en tykkää enkä hyväksy, että kukaan kaivaa verta minun tai perheeni nenistä. Siksi minusta olisi edesvastuutonta tuon ranskalaisen pilalehden pilkkakuvan julkaiseminen Suomessa. Piste.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

En kuulu kirkkoon, enkä ole uskovainen, mutta Remo kirjoittaa asiaa!

Persunuorten pilapiirroskilpailu on mauton.

Veikko Nironen

Suoraan sanoen pikkusen hymyilyttää Petra Nyqvistin "purkaus" perussuomalaisten piirustuskilpaiusta...

Hänen perusteensa ovat ontuvia. Hän ymmärtää pilakuvien piirtämisen, mutta ei se sovi perussuomalaisille nuorille kun he ovat "purnanneet" arvostelusta ja eivät omaa omaa historiaa sarjakuvien ja karikatyyrien luojina...
Ja kun tynkkynenkin on hyvin moralisoiva uskovainen jne

Tynkkynen on blogissaan fantasioinut tulevansa ammutuksi. Se on huomion ja marttyrismin kalastelua vailla pohjaa. Ja nyt ikään kuin näytetään kuinka kehdataan. Se ei valitettavasti toimi millään tasolla, näin ateistinakin tulee vain paha maku suuhun.

Mielestäni Tynkkysen fantasiointi ei ole vailla pohjaa...Muistamme varmasti Pariisin karmeat tapahtumat...Ja mistä syystä yleensä pilapiirroksia sielläkin tuotetaan, aina vaan lisää...Elikkä ,että länsi ei taivu terroristien edessä...

Käyttäjän AlexKransman kuva
Alex Kransman

Jos "kansa" kiihottuu uskonnonvastaisista pilapiirroksista, vika on ainoastaan "kansassa" eikä missään muussa.

Käyttäjän pekkakorvenniemi kuva
Pekka Korvenniemi

Mutta jos joku pilapiirrosten takia tulee tapetuksi, niin paljonkos tuo perhettään lohduttaa?

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Mielenkiiintoista.

Totesin aiemmi, että islam on juuri se, mistä pitäisi keskustella. Koko keskustelu on poistettu, sensuroitu.

Sananvapautta?

Toimituksen poiminnat